Mumma!

Ikväll blir här sushi! Så underbart gott att göra själv (och mycket billigare) speciellt när det bor så duktiga kockar i hushållet.
Jag har med V's hjälp försökt att hitta jeans idag, det gick sådär men det är bara att fortsätta leta. Jag antar att mina krav inte är lätta att nå upp till eftersom ingen annan kan se bilden av mina drömjeans så som jag kan. Jag letar efter "boyfriend-jeans" som inte är för baggy, men inte heller för slimmade, de ska alltså vara lite slappa men inte för slappa, och inte heller för vida nertill, och inga fula slitningar. Med tanke på att jag dessutom har lite större stjärt än vad man kan tro till resten av min kropp blir det hela inte lättare, men jag ger inte upp! Jag hittade faktiskt ett par som jag tyckte ganska bra om, bara för det hittar jag dem inte på nätet så jag kan visa er, men de var ändå så nära jag kom mina drömjeans just idag. V hittade i vilket fall kläder, snygga dessutom så jag är inte för avundsjuk.

Måndag

Vi svenskar KAN festa! Vilket vi fick bevis på i lördags då fem svenskar drar igång hela dansgolvet med "ormen" och alla hakar på, sjukt kul! Dessvärre blev inte avslutet på standfesten vidare roligt för en i gruppen som olyckligtvis (och pga av en mycket dumenvis kille) krossade knäskålen och fick åka ambulans in till sjukhuset. Det är så typiskt att det ska hända! Som tur var hade jag bara tagit en drink under kvällen och kunde köra oss hem, tur i oturen så att säga...
I går blev det en slappdag ute i solen, så skönt sommarväder med lagom varma vindar (: Nu ska jag iväg och handla så att vi får i oss någon mat i kväll, sen blir det kanske iväg till skatteetaten igen för att fixa med skattekortet... De hade tolkat min inkomst till 60 000 NOK och beräknat en skatt på 18 000 NOK, inte kul om nästan hela min lön går åt till skatt!

Glad midsommar!

Jag hoppas att ni som läser har vaknat till finare väder än vad jag har gjort! Inte för att jag klagar, jag ska ändå träna, jobba och sen mysa i soffan med räkor (reekor) framför en film och njuta av bästa sällskapet! I morgon däremot slår firandet till med både restaurangfirande och beachparty, vi ska försöka komma till båda, tyvärr har vi lite problem med vår kloningsmaskin för tillfället och använder vi sågen blir vi nog inte uppskattade (den är mycket svårare att tvätta... och ja, nu gick jag långt över gränsen, JAGVET! fy mig).
Nåväl, dags att ta fram boken och läsa ett tag innan löprundan, det funkar inge vidare att springa med frukost i magen... Ha en superbra dag och dansa lite runt stången för mig!

Torsdag

Det regnar här idag, jag har snart varit här i två veckor, V i snart en vecka. Vi kollade på en brasa igår för att fira "midsommar" (Det heter något annat på norska och är egentligen inte samma sak som midsommar), det var mysigt! Men vi blev något irriterade när de slängde massa fina möbler mm på elden som avslut, hur kan man göra något sådant?! De är dömda nu, norskarna alltså, som slösaktiga och jäkligt rika människor, dömda av oss, inte av polisen...
Jag har tagit upp min bokmalssida, den har tyvärr fallit i glömska under våren på grund utav mycket annat att göra... Nu försöker jag även få W och V att falla in i samma anda, det går ganska bra men jag ger inte upp, om jag så ska behöva ge dem läs-läxor!
Biljetter till Yran är bokade! Plus tågbiljetter sthlm - bollnäs tack vare superduktiga A (:Nu ska jag bara meddela jobbet om att jag inte kan jobba då... Får se vad de säger men det ska nog inte vara omöjligt.

Summering

En bra helg, så bra att jag inte hunnit skriva något här inne... I fredags hade vårt finbesök redan kommit när jag kom hem efter jobbet, då blev det till att besöka enda kvällsöppna mataffären KIWI, otroligt bra affär som har lite av det mesta, tänk Willys fast mycket mindre! Senare slog vi till och lagade sushi som en fin avslutning på helgens första dag, underbart gott!                            

Lördagen bestod av en löprunda och lite mer kakbakning. Sen blev det av till jobbet mellan 14 och 18, lite lagom tid och ganska bra med kunder. Kvällen bestod av grillning och fest. A öppnade och drack sin första fina champagne ackompanjerad till mycket vacker musik, det finns på film gott folk så jag ska antagligen publicera det någon gång i framtiden, regissör är mitt andra namn om ni inte visste... Nåväl, V ville också kvällen till ära vifta med en svensk flagga i norge, han glömde bort det så nu står det på "to do-list" till någon annan kväll. Vi begav oss ner på byn för att visa vad vi gick för när vi möts av orden "ledsen det är 21-års gräns här..." på varenda klubb. Kul! Speciellt med tanke på att jag fyller 21 i år... Tillslut så kom vi ändå in på ett av stans bästa ställen (med bästa så menar jag mycket folk och bra musik) där vi i framtiden förhoppningsvis kommer att stå på listan för att säkra vår entré.
Söndagen blev bakissöndag med volleyboll och standtennis ute i trädgården. Även en hel del mat blev lagad och en långpromenad tagen. Dagen avslutades med kakor och chokladbollar (allt hemmabakat såklart!) i soffan framför Born Identity.
Idag blir det slappt fram till halv två då jag tänkte försöka skaffa mig frikort på skatteetaten igen. Förra gången hade jag varken med pass eller arbetgivarintyg, smart! Sen ska jag nog ta mig till sats också och fixa kort över sommaren (: Fina grejer!

Fredag!

Vilket har inneburit kakbakning (supergoda choklad-nötkakor :D ) och städning. Det är nämligen så att vi får finbesök idag, och inte vilket finbesök som helst utan ett som kommer stanna hela sommaren (och länge, men då är ju inte jag kvar...). Det ska bli superkul!
Nu ska jag slänga i mig lite lunch och sen cykla iväg till skatteetaten och be om ett frikort (skatt). De är rätt schysta här med tanke på att man får tjäna 39000 NOK utan att skatta. Om jag ska utnyttja det? -JA! Det brukar vara ganska så gott att tjäna mycket och slippa skatta.
Den är det också ganska så gott att det är roligt på jobbet och att jag första dagen fick jobbkläder till ett värde av 1700 NOK, vilket är lite över 2000 SEK och bestod av en t-tröja och en klänning, båda från marimekko såklart. Jag visste inte innan att deras kläder var så dyra, det kommer inte bli mycket användning för mina "25 % på allt i butiken" under sommaren känner jag.
Sen är det jobb fram till 20.00 i kväll. HA DE!

Varför?

Det ska visst alltid vara så att något ska gå fel en viktig dag... I natt sov jag visst på sidan vilket har resulterat i ett brunrött tryckmärke ovan ögat, otroligt snyggt! Men det är bara att sätta på "flygvärdinne-leendet" så går allt som smort idag som en klok Anders sa (:
Nu blir det matlådefix (jag kör på mackor som alla andra norrbaggar) och lite tidig lunsj.

I morgon börjar allvaret!?

I morgon börjar vardagen på Marimekko :D Det kommer att bli superkul, men samtidigt mycket att lära som är jobbigt att ta in på en dag, så det är bara att ta med läshuvudet, språkhuvudet och anteckningsboken så är jag så gott som redo för en ny värld (:
Jag är en person som inte är gjord för att vara ledig... Åtminstone inte vara ledig och samtidigt vara väldigt inaktiv (vissa skulle kalla tillståndet för att ta igen sig), det ska hela tiden finnas saker att göra, alltid! Jag fungerar som bäst dagar som är fullplanerade, både vad gäller min fysiska och psykiska prestationsförmåga. Det har tagit ett tag för mig att acceptera att det är så, jag har varit avundsjuk på de personer som kan ligga stilla en hel dag med en bok och må toppen på kvällen, och jag är väl lite det fortfarande, men det är väl bara att inse att jag är som jag är (: 
Nu börjar solen gå ner även här i Stavanger och det är dags för sängen.

Ännu en dag i blåvitröd-anda

Aa ännu en dag och jag har precis avslutad min frukost, ska precis iväg och springa och lyssnar på norska reklamen på spotify, myspys! Ha en superbra dag alla ni därute!

Tisdag

Solen skiner som vanligt, men det är fortfarande KALLT! Känns som vårväder i sverige och inte som den sommar det ska vara... Men, jag börjar vänja mig och tur är väl det eftersom jag ska vara kvar här några månader till (:
Nu ska jag ta en chokladbit och pina mig lite ute i solen, för det känns så dumt att sitta inne när den skiner.
Juste! Jag köpte ett par nya jeans idag också på den väldigt norska affären gina tricot. Supersnygga är dem i vilket fall så jag är nöjd.

Jobb!

MARIMEKKOANSTÄLLD I SOMMAR!

Måndag

Snaart ska jag cykla (!) in till byen, tänkte att jag skulle vara ute i god tid för att hinna med eventuella felåkningar. Inte för att det var så svårt att hitta egentligen men man vet aldrig! Jag har läst på om företaget nu så jag hoppas att jag är redo för eventuella utfrågningar...
Solen skiner by the way, men det är kalla nordliga vindar = varm vid vindstilla och svinigt kallt vid blåst = mkt svårt att klä sig rätt!

Norge

Andra dagen i norge ær till sitt slut och ja, jag trivs ganska bra æn så længe! Hittills har jag varit med om en hel del, som till exempel fått en cykel (eller sykkel som det stavas hær)! Supersnygg och snabb, den ska testas på riktigt i morgon nær jag ska på arbetsintervju før ett butiksjobb, spænnande!
Nu ær det snart læggdags, inte før att det blir en tidig morgon i morgon utan mest før att jag ær trøtt, klokt va?

Svårt...

Det är i vilket fall inte lätt att starta eget företag, nyss fick jag höra att jag inte uppfyller kriterierna, suck! Men det ska gå, jag ger mig inte!

Färdigpackad är jag i vilket fall och snart redo att bege mig till norge, vilken toppensommar det kommer att bli! Jag ska bara ringa affären som erbjöd mig jobb för att se om de verkligen vill ha mig, de blev tyvärr lite tveksamma när de fick höra att jag skulle vara ledig en helg i sommar, kräsna norrmän...


Torsdag

Jag hade tänkt mig sovmorgon idag, och som tur var blev det precis som jag ville! Annars brukar jag alltid vakna tidigt de dagar jag får sova länge...

Solen skiner och jag ska strax bege mig ut i det underbara vädret, en liten promenad och sen gymmet tror jag det får bli idag och så GRÖNAN ikväll :D Ibland är livet bra underbart va?


Lång dag

Hittils har dagen gått ganska långsamt, jag hittade inga converse (finns dock på nelly.com om det är någon annan som letar, ska kolla om de vill skicka till norge). Dessutom har jag inte riktigt orkat börja packa än, men jag är påväg! Jag har skrivit lista och lagt fram en del kläder som ska med, egentligen är det nästan hela garderoben så det är inte så mycket att fundera på... Sen har jag faktiskt tränat också, snart blir jag biff!

Nu ska jag iväg på sektionsgrill med nya sektionsstyrelsen samt ekonominissar från MF för att få rätsida på vår kommande ekonomi som sektion. (För alla som inte hänger med så ska vår nuvarande kår SGS gå över till att vara en sektion under kåren MF).


Jag är sjukt sugen på Grönan! Måste få med någon att gå med mig innan norge, men det ska nog inte vara allt för svårt, vem kan motstå ett nöjesfält?!

Uppstart

Jag tänkte att det var dags att starta upp bloggen igen, jag har faktiskt saknat den endel! Sommaren är redan kommen och jag är snart påväg till Stavanger där jag ska tillbringa större delen av den varma årstiden. Det ska bli underbart roligt även om jag kommer att sakna alla er som stannar kvar här hemma! (:


Nu ska jag bege mig ut i solen, försöka hitta converse i storlek 34 och sen jobba lite på brännan.

RSS 2.0